Le Lit ('The Bed') by Henri de Toulouse-Lautrec from around 1892 ♥ Как

...
Le Lit ('The Bed') by Henri de Toulouse-Lautrec from around 1892 ♥ Как
Коментари Харесай

Трябва да разрешаваме проблемите и да прощаваме преди да заспим ♥ Ноел БАТЪН

Le Lit ('The Bed') by Henri de Toulouse-Lautrec from around 1892

♥ Как да реализираме независимост на мозъка и покой на сърцето преди да заспим

Ние притежаваме три форми на сила (Триединството на силата вътре в нас). Нашият дух, тяло и душа въздействат на три разнообразни форми на сила, а нашето създание също се нуждае от равновесие сред тях вътре в себе си, с цел да изпита цялостна естетика (хомеостаза). За да реализираме съвършенство на съня и силата, ние би трябвало да удовлетворяваме потребностите на нашия дух, тяло и душа.

~ Енергията на нервите е водещата от трите сили на нашето създание -  „ Енергия на вдъхновението ”

Наричам я по този начин, тъй като тя се ражда, когато сме въодушевени от живота. Тя контролира електричеството, което ни заобикаля и в случай че сме чувствителни към нея, ще ни води в съня, когато се нуждаем от сън, а когато усещаме мраз в избрани места на тялото си, тя ни демонстрира, че би трябвало да сме деликатни с избрани елементи от тялото си, които се разболяват. Тя засилва телефонните линии, които алармират нашите органи, и когато отслабва, нашите органи отслабват.

~ Трябва да имаме цели

За да поддържаме успеваемост в тази една трета от нашата сила, би трябвало да бъдем въодушевени от персонални цели към които да се стремим, само че би трябвало и да съблюдаваме условията на нашето създание и природа в процеса на постигането им. (Нашият позитивен убеден мироглед въздейства върху жизнеността на нашата сила на вдъхновението).

~ Нуждаем от молитва и схващане на Светото писание, с цел да реализираме покой на мозъка

Правилният надзор на физическата ни интензивност основава покой в духа на природата и духа на жизнеността, а прекарването на молитвата, както Светото писание го назовава „ денят за отмора ”, оказва помощ за освобождението на всевъзможен прочувствен стрес от духа на душата или за постигането на покой на душата. Когато нашата „ сила на вдъхновението ” изтича, това предизвиква отмалялост.  Чувството на отмалялост в избрана област е автоматизирана реакция на нервната система, която тя задейства, когато тази област е останала пренапрегната толкоз дълго, че се нуждае от отмора. Напрежението изгаря избрани наелектризирани йони в организма, като по този метод основава изтощена сила към тази област. Електрическият поток се поражда, когато наелектризирани йони прескачат клетъчните мембрани. Когато зарядът е доста мощен, се получава мощно и изпълнено с сила магнитно поле към тази област, което ни кара да се усещаме изпълнени с жизнеспособност и сила.

Когато поддържаме тази област пренапрегната за дълъг интервал от време, изчерпваме заряда от сила и тази област стартира да се усеща изтощена като защитно предизвестие. Ако поддържаме избрана област пренапрегната дълги години наред и подценяваме умората, най-после ще почувстваме мраз в тази област като знак за заплаха. Това чувство на „ студено място ” се поражда от химическите сили, които съпътстват силата на нервите, и когато изпитате това възприятие, е значимо да се научите по едно и също време да се отпускате и да въздействате върху тази област с извършения, с цел да получи тя отдих, приток на кръв и топлота.

~ Нашите нерви въздействат и върху хормоналната ни сила – „ Енергия на възприятията ”

Наричам хормоналната сила „ сила на възприятията ”, тъй като другите усеща провокират характерни хормонални реакции и назад - отделянето на избрани хормони ни кара да изпитваме съответното възприятие. Чрез разрешаването на проблемите, които възбуждат отрицателни хормонални реакции, както и посредством ограничението ни единствено до тези действия, при които се понижават до най-малко негативните преживявания, можем да увеличим оптимално естествения ни поток на позитивна хормонална сила.

~ Трябва да позволяваме проблемите и да прощаваме преди да заспим или да се оправим с тях в молитва преди сън

Ако вършим всичко допустимо да реализираме независимост на мозъка и покой на сърцето преди да заспим всяка нощ, както и в един наложителен ден на отмора от седмицата, това също ще ни помогне да се радваме на пълноценно хормонално задоволство. Съобразяването с аспектите на природата, които подтикват вярното действие на нашия биологичен часовник, е основата за хормоналното ни съвършенство.

Когато хормоналната ни сила е пресъхнала, ние няма да реагираме на времевите цикли и скоро ще изпитаме стомашни проблеми и пристъпи на меланхолия. Хормоналната ни сила се изчерпва, когато нашата прочувствена система е изтощена, а повода за това са възприятията, които са неудовлетворени и които не намират отговор. Това положение обгръща разнородни случаи като потисната тъга, възприятие на виновност, липса на обич и даже некадърност да се изправиш лице в лице с спор. Разрешенията могат да бъдат разнообразни като се стартира от справяне с потиснатите усеща, възстановяване на уменията за другарство, съсредоточаване върху създаване на религия в себе си или просто да се научиш да изградиш спокойна персона и да отделиш време, с цел да се „ насладиш на аромата на розите ”.

~ Най-важните въпроси на самодисциплината

Най-важните неща, които контролират нашия биологичен часовник, вярното действие на режима за обособяване на хормони и силата на нервната ни система, произтичат от потребностите на духа, тялото и душата. (Бог Отец е духът, Синът е тялото а душата е Светият дух.)

Удовлетворение

Нашият дух се нуждае от задоволство от постигнатите цели, вдъхновение от присъединяване в живота, морални полезности и почитание към главните закони на природата, както екологичните, по този начин и прочувствените.

Дисциплина

Нашето тяло се нуждае от хранене три пъти дневно в постоянното време за хранене, естествени хранителни субстанции, извършения или физическа интензивност и излагане на детайлите на природата като топлота и мраз и първокласен сън.

Съчувствие

Нашата душа се нуждае от изложение и приемане, отдаване и приемане на обич и състрадание и от сензитивност към потребностите на другите, изключително на децата.

Всички тези аспекти въздействат на наличието на кръвта ни, успеваемостта на притока на кръв в организма и снабдяването с кръв на крайниците. Колкото по-незаинтересовани сме към тези аспекти на въздействие, толкоз по-слаби ще бъдат реакциите на нервната и на хормоналната ни система и по-ниско равнището ни на жизнеспособност. Хората, които не се хранят в постоянното време за хранене, спят денем, не си почиват в неделя и живеят единствено с климатици и печки през цялата година, объркват успеваемостта на естествения режим и основават първичната опция за унищожителния резултат на напрежението и потиснатостта. Хората, които заобикалят самодисциплината, себеизразяването, общуването и не отстояват себе си по метод, който да докара до освобождение на мозъка им от стрес, също блокират своя капацитет за сън, сила, дългоденствие и усет към живота.

От: „ Прекрасен сън – обилие от сила “, Ноел Батън
Картина: Le Lit ('The Bed') by Henri de Toulouse-Lautrec from around 1892; chinaoilpaintinggallery

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР